Jedno vreme radio je i u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a poginuo je 22. decembra 1976. godine kada se vraćao sa priredbe u zemunskoj kasarni, povodom Dana armije. Slobodan je bio na vrhuncu karijere i imao je samo 32 godine kada je tragično izgubio život.


U trenutku nesreće sa njim je u kolima bio i ton majstor Dragislav Tošić koji je, takođe, poginuo. Oni su vozili kroz neosvetljenu ulicu i tada su probili bankinu i sleteli u provaliju. Pet godina nakon ovog tragičnog događaja Vrhovni sud Srbije je doneo presudu po kojoj su za smrt ova dva čoveka krivim proglašeni grad Beograd i "Beogradput".

Smrt Slobodana Đurića veoma je pogodila sve njegove kolege koje su ga izuzetno cenile i poštovale, govoreći često da je njegov smisao za humor i psristup komedijama nenadmašiv. Koliki je gubitak njegova smrt predstavljala za čitavu naciju govori i podatak da je tih dana njegovoj porodici stiglo preko 3.000 telegrama i izjava saučešća. Za njega je Radomir Stević Ras govorio da je "lep kao Apolon belvederski".

- Prva zajednička predstava bila nam je “Celestina”, španska priča o Romeu i Juliji. Potom ‘Mister Dolar’. Bio je divan čovek, omiljen u društvu, vedar i duhovit, bavio se sportom. Odličan komičar, što je među prvima primetio Zoran Radmilović”, rekla je jednom prilikom Svetlana Bojković.

Slobodana smo imali da gledamo i u filmovima i serijama kao što su: “Više od igre” gde je bio veoma zapažen u ulozi Kostolomca, “Laža i paralaža”, “Pozorište u kući 2”, “Pozorište u kući 3” i drugim.

Foto. Printskrin/Jutjub/ RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

 

Slobodan Đurić je bio najtipičniji moderni komičar. Do njegove pojave naše pozorište nije imalo tako autentičnog komičara sa svim darovima prirode: pojavom, snagom i lepotom. Niko sa toliko dara i rafinovanosti nije umeo da udahne pravi život u likove svojih junaka, bilo da je u pitanju urbani ili folklorni humor.

(Večernje novosti)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".