Legenda srpskog glumišta, neponovljivi kralj komedije, Miodrag Petrović Čkalja ostaće upamćen kao čovek smeha.

Decenijama je nezaboravni Jare iz "Kamiondžija", Jovanča iz "Puta oko sveta", glavni junak "Veselih večeri", uveseljavao je svoju naciju.

U privatnom životu, međutim, bio je izuzetno skroman, porodičan čovek i mnogo manje nasmejan.

Bio je srećan kada mu se rodio sin, kada su na svet došle njegove unuke, ali toliko srećan da bude najsrećniji čovek, kako je govorio to nikada nije bio.

Lično se zadovoljavao malim stvarima. Igrao je za narod, jer je, kako je tvrdio, iz naroda. 

- Narod koji ceni humor je besmrtan - izjavio je Čkalja u jednom intervjuu iz 2001. godine.

Da li je to bila slučajnost ili ipak predodređenost da se Miodrag Petrović Čkalja rodi baš na dan šale? Postao je nenadmašni kralj humora i jednom rečju melem za dušu koga je narod istinski voleo i poštovao.

Foto: Arhiv Borbe

 

Ni njegovi  roditelji, koji su u trenutku kada se rodio bili najsrećniji, ni iko drugi u Kruševcu  i nigde, niko nije ni slutio da će to novorođenče mnogo godina potom biti jedan od najpopularnijih jugoslovenskih glumaca. Da će ga i mlado i staro dočekivati osmesima. Da će on biti podjednako znan i voljen u svim krajevima svoje zemlje. Niko nije ni slutio da će taj mališan biti Miodrag Petrović - Čkalja.

Ni da će on, kasnije, kada god se povede reč o njegovom rođenju glasnim smehom dokazivati kako je to ipak bila prvoaprilska šala - ono vragolasto "April-i-li-li-li!" - i kako je eto bilo predodređeno da on, Čkalja, celog svog veka posle zasmejava druge.  

Čuveni su njegovi vicevi i dosetke koji se i dan-danas prepričavaju.

Kako se Čkalja šalio i koliko je bio nadaren za humor možete pogledati u videu prilogu.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".