Prvi korak - ČIŠĆENJE

Nakon što ste se probudili, umili lice, na red dolazi detaljno čišćenje. Masniji tipovi lica vole više penu ili gel za čišćenje, dok problematično lice sklono aknama više prija losion za bubuljice, koji ujedno i čisti lice. Za suvo lice se preporučuju uljane umivalice.

Foto: Profimedia

 

Drugi korak - PILING

Iako ste možda u čudu jer ste smatrali da piling ujutru nije obavezan, stručnjaci kažu da je to veoma bitan korak nege. Uklanjajući mrtve ćelije, vaše lice će biti puno sjaja a ne umorno i tmurno.

foto: Printskrin/Jutjub/Hilife Srbija

 

Treći korak - SERUM

Ovo je veoma bitan detalj pre stavljanja šminke. Sa predhodnim koracima, pore su dobro očiščene tako da će hranjive materije iz seruma koža bolje upiti. Vitamin ili serum za bore, izbor je na vama, važno je samo da ovaj korak ne preskačete.

Foto: Profimedia

 

Četvrti korak- KREMA

Kako serum koža brzo upija, posle njega stavite obavezno dnevnu kremu. Ona bi trebalo da hidrira kožu lica tokom celog dana i zato bi trebalo da sadrži vitamine, kao naprimer C. Uz ovu rutinu vaša koža će biti puna sjaja, odmorna i blistava. Dermatolozi tvrde da zaista ne bi trebalo da je preskačemo.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".