Ovom odlukom odbijena je žalba tužioca i potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu od maja prošle godine, kojom je Petrušić oslobođen optužbi za podstrekavanje na ubistva, a Petrović za saizvršilaštvo u ubistvima.

Prema stavu Apelacionog suda, nijedan izvedeni dokaz na nesumnjiv način ne ukazuje da su oni izvršili krivična dela koja im se stavljaju na teret, na način, vreme i mesto kako je opisano optužnicom, pa ih je pravilno prvostepeni sud oslobodio od optužbe, navodi se u odluci, objavljenoj danas na sajtu suda.

Petrušić je pravosnažno oslobođen od optužbi da je podstrekao Milorada Pelemiša, prema kojem je krivični postupak razdvojen i Petrovića da ubiju Rahmana Idrizija i Hamdija Nezirija, jer su se, prema nedokazanoj optužnici navodno, "stavili pod njegovu komandu za novac".

Oni su 2018. godine pravosnažno oslobođeni optužbi za špijunažu u korist francuske obaveštajne službe tokom 1999. godine, za vreme ratnog stanja, jer tužilaštvo nije dokazima potkrepilo svoje tvrdnje iz optužnice.

Mediji su ih tokom postupka od 20 godina nazivali grupa "pauk".

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".