Овом одлуком одбијена је жалба тужиоца и потврђена је првостепена пресуда Вишег суда у Београду од маја прошле године, којом је Петрушић ослобођен оптужби за подстрекавање на убиства, а Петровић за саизвршилаштво у убиствима.

Према ставу Апелационог суда, ниједан изведени доказ на несумњив начин не указује да су они извршили кривична дела која им се стављају на терет, на начин, време и место како је описано оптужницом, па их је правилно првостепени суд ослободио од оптужбе, наводи се у одлуци, објављеној данас на сајту суда.

Петрушић је правоснажно ослобођен од оптужби да је подстрекао Милорада Пелемиша, према којем је кривични поступак раздвојен и Петровића да убију Рахмана Идризија и Хамдија Незирија, јер су се, према недоказаној оптужници наводно, "ставили под његову команду за новац".

Они су 2018. године правоснажно ослобођени оптужби за шпијунажу у корист француске обавештајне службе током 1999. године, за време ратног стања, јер тужилаштво није доказима поткрепило своје тврдње из оптужнице.

Медији су их током поступка од 20 година називали група "паук".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".