Aleksandar Vučić 73,07 odsto

Zdravko Ponoš 8,18 odsto

Milica Đurđević Stamenkovski 4,64 odsto

Boško Obradović 4,15 odsto

Miloš Jovanović 3,43 odsto

Biljana Stojković 1,43 odsto

Branka Stamenkovski 1,3 odsto

Miša Vacić 1,71 odsto

Sedam lista koje su učestvovale na parlamentarnim izborima, prema nezvaničnim informacijama "Blica" iz jedne parlamentarne stranke, ima velike šanse da uđu u Skupštinu Srbije.

Osim očekivanih SNS, SPS i Ujedinjeni za Srbiju, prema do sada obrađenim rezultatima u izbornom štabu ove parlamentarne stranke, cenzus imaju šanse da pređu i koalicija NADA, "Zavetnici", Dveri i koalicija "Moramo".

- Reč je o maloj obrađenosti naših rezultata, na nivou od nekih dvadesetak odsto, pa su i dalje moguća velika pomeranja - rekao je izvor "Blica".

Trenutno, prema podacima ove parlamentarne stranke, ispod cenzusa sa mnogo manjim šansama da ga preskoče su "Ajmo ljudi" Borisa Tadića, SRS i "Suverenisti" Saše Radulovića.

Izlaznost je ove godine bila veća nego na nekoliko prethodnih izbora. Na biračka mesta je izašlo 59,7 odsto građana.

Pravo glasa na današnjim izborima imalo je 6.501.689 glasača, a svoje pravo građani su mogli da ostvare na 8.255 biračkih mesta, od kojih je 29 u kazneno-popravnim zavodima i 77 u inostranstvu, i to u 34 države.

Osim u Beogradu, lokalni izbori održani su na još 13 mesta: u Boru, Aranđelovcu, Smederevskoj Palanci, Lučanima, Medveđi, Knjaževcu, Bajinoj Bašti, Doljevcu, Kuli, Kladovu, Majdanpeku, Sečnju i Sevojnu.

Za predsednika Srbije građani su mogli da biraju između osam kandidata, koji su žrebom zauzeli sledeća mesta na listiću: Miša Vacić (Srpski patriota), Biljana Stojković (Koalicija "Moramo"), Branka Stamenković (Koalicija "Suverenisti"), Zadravko Ponoš ("Ujedinjeni za pobedu Srbije"), Milica Đurđević Stamenkovski (Zavetnici), Aleksandar Vučić ("Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve"), Miloš Jovanović (NADA) i Boško Obradović (Dveri).

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".