Александар Вучић 73,07 одсто

Здравко Понош 8,18 одсто

Милица Ђурђевић Стаменковски 4,64 одсто

Бошко Обрадовић 4,15 одсто

Милош Јовановић 3,43 одсто

Биљана Стојковић 1,43 одсто

Бранка Стаменковски 1,3 одсто

Миша Вацић 1,71 одсто

Седам листа које су учествовале на парламентарним изборима, према незваничним информацијама "Блица" из једне парламентарне странке, има велике шансе да уђу у Скупштину Србије.

Осим очекиваних СНС, СПС и Уједињени за Србију, према до сада обрађеним резултатима у изборном штабу ове парламентарне странке, цензус имају шансе да пређу и коалиција НАДА, "Заветници", Двери и коалиција "Морамо".

- Реч је о малој обрађености наших резултата, на нивоу од неких двадесетак одсто, па су и даље могућа велика померања - рекао је извор "Блица".

Тренутно, према подацима ове парламентарне странке, испод цензуса са много мањим шансама да га прескоче су "Ајмо људи" Бориса Тадића, СРС и "Суверенисти" Саше Радуловића.

Излазност је ове године била већа него на неколико претходних избора. На бирачка места је изашло 59,7 одсто грађана.

Право гласа на данашњим изборима имало је 6.501.689 гласача, а своје право грађани су могли да остваре на 8.255 бирачких места, од којих је 29 у казнено-поправним заводима и 77 у иностранству, и то у 34 државе.

Осим у Београду, локални избори одржани су на још 13 места: у Бору, Аранђеловцу, Смедеревској Паланци, Лучанима, Медвеђи, Књажевцу, Бајиној Башти, Дољевцу, Кули, Кладову, Мајданпеку, Сечњу и Севојну.

За председника Србије грађани су могли да бирају између осам кандидата, који су жребом заузели следећа места на листићу: Миша Вацић (Српски патриота), Биљана Стојковић (Коалиција "Морамо"), Бранка Стаменковић (Коалиција "Суверенисти"), Задравко Понош ("Уједињени за победу Србије"), Милица Ђурђевић Стаменковски (Заветници), Александар Вучић ("Александар Вучић - Заједно можемо све"), Милош Јовановић (НАДА) и Бошко Обрадовић (Двери).

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".