- Od početka specijalne vojne operacije uništena su ukupno 124 aviona, 84 helikoptera, 381 bespilotna letelica, 786 komada artiljerijskog oruđa, 1.882 tenka i oklopnih vozila, kao i 1.764 motorna vozila- saopštio je Konašenkov.


Takođe, oružane snage Ruske Federacije su prema njegovim rečima pogodile 67 vojnih objekata Ukrajine, uključujući dva skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i 54 područja koncentracije vojne tehnike ukrajinske vojske, dodao je Konašenkov.

Osim toga, ruska PVO je oborila i dva ukrajinska helikoptera Mi-24. Visokoprecizne rakete sa vazdušnim lansiranjem onesposobile su vojne aerodrome u gradovima Poltava i Dnjepar.

Konašenkov je dodao da su oružane snage RF uništile skladišta sa benzinom i dizel gorivom u rafineriji nafte u Kremenčugu pomoću preciznog oružja velikog dometa.


- Jutros je visokoprecizno oružje dugog dometa uništilo skladišta benzina i dizel goriva u rafineriji nafte u Kremenčugu, iz kojih su se ukrajinske trupe snabdevale u centralnim i istočnim regionima zemlje- istakao je portparol ruskog MO.
 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".