- Од почетка специјалне војне операције уништена су укупно 124 авиона, 84 хеликоптера, 381 беспилотна летелица, 786 комада артиљеријског оруђа, 1.882 тенка и оклопних возила, као и 1.764 моторна возила- саопштио је Конашенков.


Такође, оружане снаге Руске Федерације су према његовим речима погодиле 67 војних објеката Украјине, укључујући два складишта ракетног и артиљеријског наоружања и 54 подручја концентрације војне технике украјинске војске, додао је Конашенков.

Осим тога, руска ПВО је оборила и два украјинска хеликоптера Ми-24. Високопрецизне ракете са ваздушним лансирањем онеспособиле су војне аеродроме у градовима Полтава и Дњепар.

Конашенков је додао да су оружане снаге РФ уништиле складишта са бензином и дизел горивом у рафинерији нафте у Кременчугу помоћу прецизног оружја великог домета.


- Јутрос је високопрецизно оружје дугог домета уништило складишта бензина и дизел горива у рафинерији нафте у Кременчугу, из којих су се украјинске трупе снабдевале у централним и источним регионима земље- истакао је портпарол руског МО.
 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".