Na svom Instagramu Svetozar je objavio nekoliko fotografija iz jedne kafane u NJujorku. Bivši upravnik Atelje 212 se provodi u društvu kolege Ivana Mihailovića.


Od 31. marta do 10. aprila Atelje 212 gostuje u NJujorku gde će odigrati devet predstava "Balkan bordel" u koprodukciji sa Teatrom Ćendra iz Prištine i slavnim njujorškim LaMaMa teatrom.

"Balkanski bordel: saga o jednoj balkanskoj porodici“ predstavlja savremenu adaptaciju poznate antičke tragedije, Eshilove trilogije "Orestija" - navodi se u saopštenju.

U predstavi igra međunarodna ekipa: dva glumca Ateljea 212 - Svetozar Cvetković i Ivan Mihailović, glumci Teatra La MaMa: Oni DŽonson, DŽordž Drens, Judžin de Pudžin, Valoa Mikens, DŽon Gutjerez, Mati Barber-Bokelman, Met Naseri, i jedna glumica iz Prištine - Verona Kodža.

Serija nasilja, smrti, osvete, mržnje, odvija se u ovoj drami, kao začarani krug gde se ratnik Agamemnon u trijumfu vraća sa fronta u kome je porazio do temelja susedni grad. Iako je tamo ratovao i ubijao jače protivnike, njemu glave dolazi zakonita žena Klitemnestra, koju je zlostavljao. Ona ga likvidira u želji za slobodom, jer sa pesnikom Egistom želi da započne nov život, bez straha da će je muž silovati i ponižavati.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".