На свом Инстаграму Светозар је објавио неколико фотографија из једне кафане у Њујорку. Бивши управник Атеље 212 се проводи у друштву колеге Ивана Михаиловића.


Од 31. марта до 10. априла Атеље 212 гостује у Њујорку где ће одиграти девет представа "Балкан бордел" у копродукцији са Театром Ћендра из Приштине и славним њујоршким ЛаМаМа театром.

"Балкански бордел: сага о једној балканској породици“ представља савремену адаптацију познате античке трагедије, Есхилове трилогије "Орестија" - наводи се у саопштењу.

У представи игра међународна екипа: два глумца Атељеа 212 - Светозар Цветковић и Иван Михаиловић, глумци Театра Ла МаМа: Они Џонсон, Џорџ Дренс, Јуџин де Пуџин, Валоа Микенс, Џон Гутјерез, Мати Барбер-Бокелман, Мет Насери, и једна глумица из Приштине - Верона Коџа.

Серија насиља, смрти, освете, мржње, одвија се у овој драми, као зачарани круг где се ратник Агамемнон у тријумфу враћа са фронта у коме је поразио до темеља суседни град. Иако је тамо ратовао и убијао јаче противнике, њему главе долази законита жена Клитемнестра, коју је злостављао. Она га ликвидира у жељи за слободом, јер са песником Егистом жели да започне нов живот, без страха да ће је муж силовати и понижавати.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".