Kako je rekla Stanija Vesić, na upozorenje članova njene porodice Albancima da to ne čine, im uputili psovke na albanskom.

- Počeli su da psuju i da izgovaraju pogrdne reči na albanskom, zbog čega smo se majka i ja povukle u kuću. Videvši da se vatra širi, zatražile smo od osoblja restorana da nam barem daju vode da počnemo da gasimo dok vatrogasci ne stignu, ali su oni odbili - priča uznemireno Stanija.

Ona dodaje da provokacije traju već duže vreme, a kao razlog vidi to što njen otac LJubomir ne želi da proda deo zemlje koji je Albancima potreban za proširenje posla.

- Već duže vreme planiraju da u sklopu restorana otvore market, ali im je za to potreban deo placa koji je naš i koji moj otac ni po koju cenu neće da im proda - kaže Stanija koja dodaje da porodica zbog toga već neko vreme živi u strahu.

Napadači su pobegli sa lica mesta, a vatra je na svu sreću ugašena brzom intervencijom vatrogasnih jedinica.

Oglasila se i Kancelarija za KiM

- Nedopustivi su i zabrinjavajući pritisci sa kojima se suočava porodica Vesić i Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje od policije da pod hitno rasvetli ovaj slučaj i odgovorne privede pravdi, a od međunarodnih predstavnika da ovaj slučaj tretiraju s najvećom pažnjom - saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

(Alo)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".