Како је рекла Станија Весић, на упозорење чланова њене породице Албанцима да то не чине, им упутили псовке на албанском.

- Почели су да псују и да изговарају погрдне речи на албанском, због чега смо се мајка и ја повукле у кућу. Видевши да се ватра шири, затражиле смо од особља ресторана да нам барем дају воде да почнемо да гасимо док ватрогасци не стигну, али су они одбили - прича узнемирено Станија.

Она додаје да провокације трају већ дуже време, а као разлог види то што њен отац Љубомир не жели да прода део земље који је Албанцима потребан за проширење посла.

- Већ дуже време планирају да у склопу ресторана отворе маркет, али им је за то потребан део плаца који је наш и који мој отац ни по коју цену неће да им прода - каже Станија која додаје да породица због тога већ неко време живи у страху.

Нападачи су побегли са лица места, а ватра је на сву срећу угашена брзом интервенцијом ватрогасних јединица.

Огласила се и Канцеларија за КиМ

- Недопустиви су и забрињавајући притисци са којима се суочава породица Весић и Канцеларија за Косово и Метохију очекује од полиције да под хитно расветли овај случај и одговорне приведе правди, а од међународних представника да овај случај третирају с највећом пажњом - саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

(Ало)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".