Kako se dalje o ovoj istrazi navodi, o tome je obaveštena i danilovgradska policija.

Izvor je saopštio da istog službenika sumnjiče i da je omogućio kontakt dvojici pritvorenika, koji su u istom predmetu osumnjičeni za isto krivično delo, što je najstrože zabranjeno.

Disciplinski postupak pokrenut je i protiv još dva službenika Istražnog zatvora, a kako je saopšteno - oni u tom slučaju nisu postupali sa dužnom pažnjom, odnosno bili su u smeni kada se dogodilo kršenje propisa...

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), zvanično je saopšteno da je postupak protiv ta tri službenika započet zbog sumnje da je izvršena teža disciplinska povreda službene dužnosti.

- Dana 8. 3. 2022. godine, u skladu sa zakonskom precedurom zbog sumnje da je izvršena teža disciplinska povreda službene dužnosti, starešina organa je doneo Odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv tri službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, koji su radno raspoređeni na poslovima obezbeđenja u organizacionoj jedinici Istražni zatvor Podgorica. Imajući u vidu opis radnji težih povreda službene dužnosti koja se stavlja na teret službenim licima u konkretnom slučaju o navedenom događaju obavešteno je i OB Danilovgrad radi eventualnog preduzimanja radnji i mera iz njihove nadležnosti a u kordinaciji sa nadležnim tužilaštvom - saopšteno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Isto tako, navodi se u odgovorima, u skladu sa zakonskom procedurom povodom navedenog slučaja, jednom službeniku obezbeđenja, raspoređenom u zvanju stariji nadzornik zatvorske policije-šef smene, privremeno je ograničeno vršenje dužnosti.

-  Na način što se imenovanom zabranjuje obavljanje poslova (suspenduju se) u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija - rečeno je iz UIKS-a.

Nikšićanin Mujović optužen je formirao kriminalnu organizaciju koja se bavila švercom droge.

Prema navodima optužnice Specijalnog državnog tužilaštva, on je od početka 2018. do kraja avgusta 2019. na teritoriji Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Mađarske organizovao kriminalnu organizaciju za vršenje krivičnih dela za koja se mogu izreći kazne od četiri godine i više zatvora, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

- Za organizaciju je vrbovao druga lica, lično ili preko ostalih pripadnika organizacije. Kriminalna organizacija se bavila švercom narkotika, a Radovan Mujović je planirao izvršenje krivičnih dela, obezbeđivao novac i telefonske aparate sa inostranim SIM karticama, davao naredbe i uputstva za izvršenje krivičnih dela - piše u optužnici.

(Srbija danas)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".