Iako je druga utakmica dvomeča protiv škotskog kluba odigrana pre skoro nedelju dana, svetski mediji ne prestaju da pišu o poruci mira koju su poslali navijači crveno-belih.

Brojni svetski mediji obaveštavali su o koreografiji Delija, među njima i španska Marka, ali može se reći da se ona posebno dopala Kinezima. 

Pomenuta koreografija je završila na karikaturi kineskog portala "China Xinhua News". Taj portal na ovoj Tviteru prati preko 12 miliona ljudi.

"Tokom revanš meča osmine finala Lige Evrope u četvrtak, srpski fudbalski navijači istakli su transparente kako bi pokazali intervencije SAD i NATO širom sveta u proteklim decenijama. U međuvremenu, Sjedinjene Države šalju oružje Ukrajini", stoji u opisu slike. 

 

 

Ovaj portal nije jedini izrazio divljenje u Kini. I portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Žao Liđijan podelio je parolu na svom Tviter profilu. 

"Fudbalski navijači u Beogradu su držali transparente sa imenima država i nacija koje je SAD bombardovala, tu su Avganistan i Sirija. SAD su te koje nikad miru ne daju šansu, bez obzira da li se radi o prošlosti ili sadašnjost", napisao je Liđijan u opisu objave. 

 

Podsetimo, navijači Crvene zvezde su na utakmici protiv Rendžersa ukazali na licemerje američke spoljne politike, ali i nadmudrili UEFA jer su, eto, "pozivali na mir", što je jedina politička poruka koju evropska kuća fudbala toleriše na stadionima.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".