Иако је друга утакмица двомеча против шкотског клуба одиграна пре скоро недељу дана, светски медији не престају да пишу о поруци мира коју су послали навијачи црвено-белих.

Бројни светски медији обавештавали су о кореографији Делија, међу њима и шпанска Марка, али може се рећи да се она посебно допала Кинезима. 

Поменута кореографија је завршила на карикатури кинеског портала "China Xinhua News". Тај портал на овој Твитеру прати преко 12 милиона људи.

"Током реванш меча осмине финала Лиге Европе у четвртак, српски фудбалски навијачи истакли су транспаренте како би показали интервенције САД и НАТО широм света у протеклим деценијама. У међувремену, Сједињене Државе шаљу оружје Украјини", стоји у опису слике. 

 

 

Овај портал није једини изразио дивљење у Кини. И портпарол кинеског министарства спољних послова Жао Лиђијан поделио је паролу на свом Твитер профилу. 

"Фудбалски навијачи у Београду су држали транспаренте са именима држава и нација које је САД бомбардовала, ту су Авганистан и Сирија. САД су те које никад миру не дају шансу, без обзира да ли се ради о прошлости или садашњост", написао је Лиђијан у опису објаве. 

 

Подсетимо, навијачи Црвене звезде су на утакмици против Ренџерса указали на лицемерје америчке спољне политике, али и надмудрили УЕФА јер су, ето, "позивали на мир", што је једина политичка порука коју европска кућа фудбала толерише на стадионима.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".