– Pripadnici Policijske uprave Prijedor, zajedno sa pripadnicima za Teški i organizovani kriminalitet MUP-a Srpske trenutno preduzimaju sve mjere i radnje u cilju identifikacije i pronalaska izvršioca krivinčnog dela teškog ubistva policijskog službenika Radenka Bašića. Iste se preduzimaju pod nadzorom nadležnog Tužilaštva, kako Okružnog tužilaštva Prijedor tako i Republičkog javnog tužilaštva, kazao je ovo na današnjoj konferenciji za novinare Vujanović.

foto: Printskrin/Jutjub/KozarskiVijesnik

 

 

On je naveo da je saradnja uspostavljena sa Interpolom i FBI-om, te da sve građane moli za strpljenje dok traju pojačane mere i kontrole.

- Odmah po događaju, uspostavljena je saradnja, konstruktivna pre svega, i stalna sa svim policijskim agencijama na nivou BiH i regije. Posebno sa Interpolom, FBI-om i okruženjem. Na terenu su sve raspoložive policijske snage. A to je pronalazak izvršioca. Molim građane za strpljenje, dok traju pojačanje mere i kontrole, na području grada Prijedora ali i u ostalim gradovima, istakao je on.

Vujanović je uveren da će počinilac ovog krivičnog dela uskoro biti identifikovan.

– Radi se o naslinoj smrti, druge informacije saopštićemo u narednom periodu. Postoji video-nadzor koji izuzimamo. Siguran sam, da će moje kolege odgovoriti na ovaj izazov. Identifikovaćemo izvršioca ovog krivičnog dela, poručio je Vujanović i dodao:

– Ubistvo Radenka Bašića, nemerljiv je gubitak za MUP Republike Sprske, zaključio je načelnik PU Prijedor.

(ATV)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".