On je, kako saznajemo, pucao sebio u glavu iz pištolja koji je nabavio pre desetak godina.

Reporteri "Novosti" danas su ispred doma u kom se dogodila nesreća zatekli prijatelje u rodbinu preminulih, koji su u zbog nedaće koja ih je zadesila.

- Živim na Autokomandi, majka me pozvala juče oko 17 časova da mi kaže da se deda ne pomera, a da oca Momčila ne može da nađe - priča za "Novosti" sin i unuk nastradalih Dejan Marković.

Foto: M. Anđela

 

 

- Odmah sam krenuo za Ripanj, a kada sam došao video sam dedu bez znakova života u kući. Potom su me psi, koje je moja porodica držala, odveli na livadu sto metara od kuće. Tu sam pronašao očevo beživotno telo, kao i pištolj pored njega. Ispalio je jedan hitac, pucao je sebi direktno u glavu. Strašna tragedija, ne znam šta me zadesilo, prizor je bio užasan. U porodičnoj domu u ripanjskom zaseoku Kremenac sa nastradalima je živela i Momčilova supruga. Dejan je dedu i roditelje obilazio nekoliko puta nedeljno, noseći im namirnice i brinući o njima.

Dejan dodaje da majka nije ni čula pucanj, nalazeći se u velikoj panici kada je videla nepomično dedino telo.

- Otac je imao psihičkih problema, pio je i lekove. Već dvadeset godina priča da će da se ubije i evo sada je to i uradio.. Pre 30 godina je pozajmio od zelenaša 7.000 evra, pa je zbog toga izgubio kuću u centru Ripnja čija je vrednost višestruko veća. Nakon toga, se ponovo sudio sa njima i izgubio, tako da mu se poslednjih sedam godina skida cela penzija, koju je pošteno stekao. To je, mislim, jedan od glavnih razloga što je digao ruku na sebe.

Posle dolaska policije na mesto nesreće stigla je i Hitna pomoć, kao i forenzičari. Bilo je sumnje da Momčilo nije povredio Milana, pa sebi oduzeo život, ali je posle obdukcije utvrđeno da nije bilo tragova nasilja.

Sahrana Milana I Momčila Markovića biće obavljena najverovatnije u četvrtak na lokalnom groblju na Trešnji.

(Novosti)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".