“Mnogo sam srećan, jer je ovo najveći projekat za ovaj deo Srbije i jedan od najskupljih. Koštaće nas, za sada, 1,7 milijardi, sigurno, a već vidim kako će reći da će biti i više, jer je poskupeo građevinsi materijal”, rekao je Vučić prilikom svečanog obeležavanja početka radova.


Vučić je ukazao da će nakon izgradnje ove deonice puta Arilje, Ivanjica, Novi Pazar, Sjenica biti povezani sa Beogradom, u budućosti, nada se, i sa Sarajevom, što će značiti novi život za sve ljude iz tog kraja Srbije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 


Ukazao je da se otvaraju mogućnosti za izgradnju turističkih centara na Goliji, Pešteru, za dovođenje investitora, kada se završi i proces gasifikacije, za spajanje ljudi iz čitave Srbije, ali i Srbije i Crne Gore.

“Ovo je ogromna stvar za vas. Do Pazara će trebati 20 minuta, od Beograda dva sata lagane, sigurne vožnje, sve vreme autoputem. To je skoro neverovatno. Dosanjali smo san o kojem smo bezbroj puta pričali”, rekao je Vučić.

"Za četiri godine ćemo ovaj put da završimo. Dete koje danas ima 10 godina, kada bude imalo 14 godina imaće autoput do Beograda. To je od ogromnog značaja, probudiće se ceo ovaj kraj”, poručio je Vučić.
 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".