Ova princeza za svog života bila je obožavana, rušila je društvena pravila i pružala neverovatnu bezuslovnu ljubav, svima, a posebno svojim sinovima,Hariju i Vilijamu, koje je dobila iz braka sa princom Čarlsom.

Foto:Tanjug/AP

 

Ipak, njihov brak praktično je od prvog dana bio osuđen na propast, a kako se veruje razlog za to je princeza Kamila.

Princ Čarls i princeza Dajana venčali su se 29. jula 1981. godine, a venčanje iz bajke o kakvom svaka žena sanja, ubrzo je postalo najgora noćna mora za Lejdi Di.

Foto:Tanjug/AP

 

Javna je tajna bila da srce Kamile Parker, koja je bila udata za Endrua Parkera Boulsa, pripada samo princu Čarlsu uprkos tome što se, on oženio princezom Dajanom.

U jednom od pisama koje je princ Čarls poslao lordu Mauntbatenu, stricu svog oca princa Filipa, u tom periodu, tužni princ slomljenog srca govoreći o Kamili piše:

- Pretpostavljam da će osećaj praznine jednom proći.

Međutim, izgleda da nikada nije prošao. Naime, tokom medenog meseca, Lejdi Di je kod Čarlsa pronaša Kamilinu fotografiju. Usledila je svađa, a iako je on pokušao da nađe opravdanje za ovaj potez, Dajana mu to nikad nije oprostila. Ipak, odlučila je da ostane sa njim...

Sa godinama u braku stvari se nisu popravljale, već su samo postajale sve gore i gore da bi eskalirale kada je Dajana na svet donela drugog sina.

Foto:Tanjug/AP

 

Kako je njihov brak u trenutku Harijevog rođenja uveliko bio na "klimavim nogama" verovalo se da će prinova spasiti njihov odnos. Ipak, Čarls je priželjkivao devojčicu, i nije bio srećan što je dobio drugog sina.

- Dečak je, a čak ima i riđu kosu - rekao je Čarls kada je ugledao drugog naslednika i otišao da igra polo. Dajani je takvo ponašanje slomilo srce.

Oni do Dajanine smrti nisu uspeli da izglade stvari, a danas je Čarls u braku sa svojom prvom ljubavi Kamilom, a čini se da je par zaista srećan.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".