Olivera je istakla da su se po Jutjub pregledima već izdvojili neki favoriti.

- Već vidimo po Jutjub pregledima da su se izdvojili neki favoriti, i sada su tu već fanovi, navijaju jedni za jedne, drugi za druge... I ona stara priča... Svaki festival koji mi radimo, i Pesmu Evrovizije, uvek prati priča, mislim, od kada znamo - da li je nešto namešteno, da li RTS namešta pobedu, da li sam ja ta koja namešta pobedu nekome. Mi ovaj festival radimo zbog toga što nam je teško da sami namestimo tu pobedu.

Kada kažem - sami, to znači da nađemo nekoga, da izaberemo nekog pevača, da imamo odličnu pesmu i da sa tom pesmom napravimo uspeh. To je bilo sa Željkom Joksimovićem, ali Marija Šerifović je pobedila na festivalu kada nas je predstavljala na Pesmi Evrovizije. Dakle, mi ovaj festival radimo da bismo olakšali posao, a ne da bismo nameštali da bi neko pobedio - izjavila je Kovačevićeva.
Ona je objasnila da su članovi žirija kompetentni ljudi iz muzičkog sveta, kompozitori, aranžeri, tekstopisci, muzički urednici, profesori na Akademiji...

- Kada se posle svih provera žiri izabere, njihova imena se ne objavljuju - dok ne glasaju.

Foto: Milena Anđela

 

Kovačevićeva kaže da je stručnjacima koje zove da budu u žiriju to zaista velika čast.

- NJihova imena se ne objavljuju da bi se izbeglo uznemiravanje, jer, kako je naglasila "danas se suočavamo sa lavinom nekih optužbi, insinuacijama, što uvek prati festival" - rekla je Olivera.

Dodaje da je obuhvaćen veliki broj autora, da su se na konkursu pojavila poznata imena naše muzičke scene, ali i mladi i talentovani ljudi.

- Biće zanimljivo za sve muzičke ukuse, od rokenrola do etno-muzike, tako da će ovaj festival zaista biti velik, grandiozan, mnogo smo uložili u njega. Svi takmičari svoj nastup probaju šest puta, to nema ni na velikoj Evroviziji.. - zaklučila je Olivera Kovačević u "Beogradskoj hronici".

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".