Оливера је истакла да су се по Јутјуб прегледима већ издвојили неки фаворити.

- Већ видимо по Јутјуб прегледима да су се издвојили неки фаворити, и сада су ту већ фанови, навијају једни за једне, други за друге... И она стара прича... Сваки фестивал који ми радимо, и Песму Евровизије, увек прати прича, мислим, од када знамо - да ли је нешто намештено, да ли РТС намешта победу, да ли сам ја та која намешта победу некоме. Ми овај фестивал радимо због тога што нам је тешко да сами наместимо ту победу.

Када кажем - сами, то значи да нађемо некога, да изаберемо неког певача, да имамо одличну песму и да са том песмом направимо успех. То је било са Жељком Јоксимовићем, али Марија Шерифовић је победила на фестивалу када нас је представљала на Песми Евровизије. Дакле, ми овај фестивал радимо да бисмо олакшали посао, а не да бисмо намештали да би неко победио - изјавила је Ковачевићева.
Она је објаснила да су чланови жирија компетентни људи из музичког света, композитори, аранжери, текстописци, музички уредници, професори на Академији...

- Када се после свих провера жири изабере, њихова имена се не објављују - док не гласају.

Фото: Милена Анђела

 

Ковачевићева каже да је стручњацима које зове да буду у жирију то заиста велика част.

- Њихова имена се не објављују да би се избегло узнемиравање, јер, како је нагласила "данас се суочавамо са лавином неких оптужби, инсинуацијама, што увек прати фестивал" - рекла је Оливера.

Додаје да је обухваћен велики број аутора, да су се на конкурсу појавила позната имена наше музичке сцене, али и млади и талентовани људи.

- Биће занимљиво за све музичке укусе, од рокенрола до етно-музике, тако да ће овај фестивал заиста бити велик, грандиозан, много смо уложили у њега. Сви такмичари свој наступ пробају шест пута, то нема ни на великој Евровизији.. - заклучила је Оливера Ковачевић у "Београдској хроници".

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".