1. Pudla

Pudle su male, ljupke, inteligentne i vrlo lako ćete uspeti da komunicirate sa njima - nisu tvrdoglave i  slušaće vas. Osim toga, pudle se ne linjaju, pa nećete morati često ribati kuću. Uz to su jako društvene i biće odani prijatelji vašoj deci.

Foto: Profimedia

 

2. Nemački ovčar

Oni su sa razlogom jedna od najpopularnijih porodičnih pasa. Po svojoj prirodi, nemački ovčar je zaštitnik, a uz to  spada u najinteligentnije rase. Dresura im ne pada teško pa se zato koriste za potragu ljudi i u policiji kao pomoć u potrazi za nedozvoljenim supstancama i nestalim osobama. Kao ni pudlama, dresura im ne pada teško. Zahtevaju više fizičke aktivnosti i mentalne vežbe.

3. Zlatni retriver

Strpljivi, druželjubivi, veseli - rado prilaze strancima i idealna su opcija ako imate puno prijatelja i ako vam često dolaze gosti. Oni će samo želeti da vas razvesele i usreće, pa su još zahvalniji za dresuru. Zlatni retriveri brzo shvataju gde im je mesto u kući i kako bi trebalo da se ponašanju u njoj.

Foto: Profimedia

 

4. Škotski ovčar

Škotski ovčari su izutetno staloženi i mirni psi. Odani su porodici kojoj pripadaju i prosto odišu entuzijazmom. Baš kao nemački ovčari, zaštitnički su nastrojeni prema svojim vlasnicima. Ono što je zajedničkoj ovoj i ostalim rasama sa spiska jeste laka dresura.

Foto: Profimedia

 

5. Patuljasti kontinental epanjel - papilon

Simpatični i maleni, ovi psi su dobili ime po karakterističnim ušima koje su velike i šiljate. Oni sebe doživljavaju kao velike pse, iako su malecki. Ovoj neodoljivo slatkoj rasi učenje ne pada teško i lako će savladati sve zadatke koje im budete zadali.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".