Prvi reket sveta čuo je jako loše vesti iz Italije, tačnije vezane za turnir u Rimu od 2. do 15. maja, a koji je Novak osvajao pet puta u karijeri i na koji se uvek rado vraćao.

Prošle godine baš na ovom turniru poražen je od Rafaela Nadala u finalu, da bi kasnije pobedio istog igrača na Rolan Garosu. Jasno je da je Rim pravo mesto za zagrevanje pred Pariz, ali...

Predsednik Olimpijskog komiteta Italije Đovani Malago smatra da Novaku Đokoviću ne bi trebalo dozvoliti da se takmiči u Rimu.

- Da li je u redu da Đoković učestvuje na turniru u Rimu? Apsolutno ne. Ne bi smeo da boravi i da se tušira u kampu sa ostalim igračima, da jede i spava i ovo je poruka da je to vrlo pogrešno - rekao je Malago, dodavši:

- Svakodnevno primam mejlove od majki i očeva koji su ljuti zbog činjenice da se njihova deca ne mogu baviti sportom zbog pravila o zelenom sertifikatu - objasnio je predsednik OK Italije.

 

 

Ovo je sasvim suprotan stav od onog, koji je prošle sedmice iznela Valentina Vecali, sekretarka za sport u vladi Italije, koja je kazala da vakcina nije nužna za učešće na turniru, tako da će Novak tu tražiti svoju šansu.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".