Први рекет света чуо је јако лоше вести из Италије, тачније везане за турнир у Риму од 2. до 15. маја, а који је Новак освајао пет пута у каријери и на који се увек радо враћао.

Прошле године баш на овом турниру поражен је од Рафаела Надала у финалу, да би касније победио истог играча на Ролан Гаросу. Јасно је да је Рим право место за загревање пред Париз, али...

Председник Олимпијског комитета Италије Ђовани Малаго сматра да Новаку Ђоковићу не би требало дозволити да се такмичи у Риму.

- Да ли је у реду да Ђоковић учествује на турниру у Риму? Апсолутно не. Не би смео да борави и да се тушира у кампу са осталим играчима, да једе и спава и ово је порука да је то врло погрешно - рекао је Малаго, додавши:

- Свакодневно примам мејлове од мајки и очева који су љути због чињенице да се њихова деца не могу бавити спортом због правила о зеленом сертификату - објаснио је председник ОК Италије.

 

 

Ово је сасвим супротан став од оног, који је прошле седмице изнела Валентина Вецали, секретарка за спорт у влади Италије, која је казала да вакцина није нужна за учешће на турниру, тако да ће Новак ту тражити своју шансу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".