Demonstranti su palili baklje i nosili plakate sa sloganima kao što su "Protiv konfrontacije NATO-a i vojnog naoružavanja" i "Odbrana ruskih državljana u Donbasu i na Krimu" dok su marširali centrom Minhena. Sve u svemu, policija je govorila o generalno miroljubivom kursu, prenosi RT-de.

Prema rečima zvaničnika, 1.500 ljudi učestvovalo je u protestu. Organizatori su govorili o 3.000 učesnika koji su marširali gradom pod sloganom "Zaustavite ratni tok država NATO".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RT DE (@de_rt_com)

Istovremeno , oko 150 proukrajinih demonstranata protestovalo je u subotu zbog mira u Ukrajini. Oni su optužili "Putinov režim" da želi da uloži "očekivani ogroman profit od Nord Strima 2" u rat i "privatne džepove svojih prijatelja". Oni su pozvali na stroge sankcije Rusiji.

Minhenska bezbednosna konferencija biće održana ove godine od 18. do 20. februara, usred porasta tenzija između Rusije i Zapada. Nekoliko dana pre događaja, predsedavajući je saopštio da ruska vlada neće poslati predstavnika ove godine.

Konferenciji, pored ostalih političkih teškaša, prisustvuju ukrajinski premijer Vladimir Zelenski, potpredsednik SAD Kamala Haris, nemački kancelar Olaf Šolc, nemačka ministarka inostranih poslova Analena Baerbok, pa čak i Bil Gejts. Godišnja konferencija biće održana ove godine kao događaj licem u lice, prvi put od početka pandmeijske krize.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".