Демонстранти су палили бакље и носили плакате са слоганима као што су "Против конфронтације НАТО-а и војног наоружавања" и "Одбрана руских држављана у Донбасу и на Криму" док су марширали центром Минхена. Све у свему, полиција је говорила о генерално мирољубивом курсу, преноси РТ-де.

Према речима званичника, 1.500 људи учествовало је у протесту. Организатори су говорили о 3.000 учесника који су марширали градом под слоганом "Зауставите ратни ток држава НАТО".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RT DE (@de_rt_com)

Истовремено , око 150 проукрајиних демонстраната протестовало је у суботу због мира у Украјини. Они су оптужили "Путинов режим" да жели да уложи "очекивани огроман профит од Норд Стрима 2" у рат и "приватне џепове својих пријатеља". Они су позвали на строге санкције Русији.

Минхенска безбедносна конференција биће одржана ове године од 18. до 20. фебруара, усред пораста тензија између Русије и Запада. Неколико дана пре догађаја, председавајући је саопштио да руска влада неће послати представника ове године.

Конференцији, поред осталих политичких тешкаша, присуствују украјински премијер Владимир Зеленски, потпредседник САД Камала Харис, немачки канцелар Олаф Шолц, немачка министарка иностраних послова Аналена Баербок, па чак и Бил Гејтс. Годишња конференција биће одржана ове године као догађај лицем у лице, први пут од почетка пандмеијске кризе.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".