Uz Miloševića, pod policijskom istragom su Josip Aladrović, sadašnji ministar porodice i socijalne politike, Darko Horvat, ministar privrede i bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, koji je u međuvremenu pokrenuo proizvodnju vina.

Borisa Miloševića istražitelji sumnjiče da je posredovao kod dodele bespovratnih sredstava za male i srednje poduzetnike i to 2017. i 2018. godine, lobirajući za jednog srpskog poslovnog čoveka.

FOTO: Tanjug

 

 

Policija je jutros ušla u stan ministra Darka Horvata, koji neuspešno vodi obnovu Zagreba i Banije nakon zemljotresa i tražila dokumente koji ga mogu da povežu sa kaznenim delima. U toku dana biće ispitan u USKOK-u.

Vesti o istragama odjeknule su u hrvatskoj javnosti, a političari iz redova opozicije zatražili su da se raspišu vanredni izbori. ”Ministar Horvat ne samo što je nesposoban, već je umešan i u korupciju”, poručili su predsednici opozicijskih stranaka.

Sve to se događa u vreme kada je predsednik vlade Andrej Plenković energično odbio da smeni ministra Horvata jer ništa nije uradio da se potroši evropski novac za obnovu nakon zemljotresa. Pre koji dan rekao je novinarima da se mogu ”postaviti na trepavice”, ali njemu niko neće da naređuje kojeg će ministra menjati.

OGLASIO SE PUPOVAC

PREDSEDNIK Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S), koja je partner u HDŽ-ovoj parlamentarnoj većini, Milorad Pupovac, iznenađen je što je policijskom istragom obuhvaćen niz državnih zvaničnika, među kojima i njegov stranački kolega Boris Milošević, a poručio je da institucije treba da istraže svačiju odgovornost.

- DORH i USKOK kao pravosudne institucije obavljaju svoj deo posla u skladu sa svojim nadležnostima i nadam se da će se uskoro znati o čemu se tu zapravo radi i ko je u kakvom statusu i ko ima kakvu odgovornost u pravom smislu te reči, a ko nema - izjavio je Pupovac za Hinu.

FOTO:Tanjug

 

SDS S, kao koalicioni partner, ima svoj deo političke odgovornosti, koju će nositi u ovom trenutku kao i pre, poručio je Pupovac.

Mediji su, uz vest o hapšenju ministra građevinarstva Darka Horvata, objavili i Miloševicevo ime, uz imena još pet državnih zvaničnika koji su pod istragom.

Prema nezvaničnim informacijama, sporna je dodela novca iz programa razvoja preduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".