Уз Милошевића, под полицијском истрагом су Јосип Аладровић, садашњи министар породице и социјалне политике, Дарко Хорват, министар привреде и бивши министар пољопривреде Томислав Толушић, који је у међувремену покренуо производњу вина.

Бориса Милошевића истражитељи сумњиче да је посредовао код доделе бесповратних средстава за мале и средње подузетнике и то 2017. и 2018. године, лобирајући за једног српског пословног човека.

ФОТО: Танјуг

 

 

Полиција је јутрос ушла у стан министра Дарка Хорвата, који неуспешно води обнову Загреба и Баније након земљотреса и тражила документе који га могу да повежу са казненим делима. У току дана биће испитан у УСКОК-у.

Вести о истрагама одјекнуле су у хрватској јавности, а политичари из редова опозиције затражили су да се распишу ванредни избори. ”Министар Хорват не само што је неспособан, већ је умешан и у корупцију”, поручили су председници опозицијских странака.

Све то се догађа у време када је председник владе Андреј Пленковић енергично одбио да смени министра Хорвата јер ништа није урадио да се потроши европски новац за обнову након земљотреса. Пре који дан рекао је новинарима да се могу ”поставити на трепавице”, али њему нико неће да наређује којег ће министра мењати.

ОГЛАСИО СЕ ПУПОВАЦ

ПРЕДСЕДНИК Самосталне демократске српске странке (СДС С), која је партнер у ХЏ-овој парламентарној већини, Милорад Пуповац, изненађен је што је полицијском истрагом обухваћен низ државних званичника, међу којима и његов страначки колега Борис Милошевић, а поручио је да институције треба да истраже свачију одговорност.

- ДОРХ и УСКОК као правосудне институције обављају свој део посла у складу са својим надлежностима и надам се да ће се ускоро знати о чему се ту заправо ради и ко је у каквом статусу и ко има какву одговорност у правом смислу те речи, а ко нема - изјавио је Пуповац за Хину.

ФОТО:Танјуг

 

СДС С, као коалициони партнер, има свој део политичке одговорности, коју ће носити у овом тренутку као и пре, поручио је Пуповац.

Медији су, уз вест о хапшењу министра грађевинарства Дарка Хорвата, објавили и Милошевицево име, уз имена још пет државних званичника који су под истрагом.

Према незваничним информацијама, спорна је додела новца из програма развоја предузетништва и обрта на подручјима насељеним припадницима националних мањина.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".