- Situacija na kontakt liniji naglo se pogoršala. Protivnik pokušava da pokrene aktivne vojne operacije. Ukrajinski vojnici su danas narušili primirje 18 puta - rekao je predstavnik uprave.

Kako je saopštio načelnik uprave Narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike Jan Leščenko, Oružane snage Ukrajine planiraju da upotrebe udarne bespilotne letelice u napadima na predgrađe Luganska.

- U rejonu naselja Sčastje (oko 30 kilometara od Luganska) zabeleženo je kretanje mobilne grupe snaga za specijalne operacije 'Zapad' (Oružanih snaga Ukrajine) koje pripremaju puštanje udarnih bespilotnih letelica kako bi u predgrađe Luganska bacile eksplozivne naprave maskirane u različite predmete za domaćinstvo, uključujući dečje igračke - rekao je Leščenko.

Takođe je saopštio da je Narodna milicija stavila u stanje povećane borbene gotovosti snage za elektronsko ratovanje u vezi informacija o planiranim provokacijama ukrajinske vojske u predgrađu Luganska.

Prema njegovim rečima, Narodna milicija LNR blokira moguće pravce ulaska ukrajinskih diverzantskih grupa u pravcu grada Prvomajska.

Leščenko je ranije saopštio da je Narodna milicija LNR oborila bespilotnu letelicu ukrajinske vojske koja je korigovala artiljerijsku vatru na teritoriji republike.

Ranije je saopšteno da su ukrajinske snage bezbednosti u četvrtak ujutro dva sata granatirale devet naselja na teritorijama samoproglašene Donjecke i Luganske Narodne Republike.

(Sputnjik)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".