Završila je srednju muzičku školu, a studirala je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi Predraga Bajčetića.

Publika je pamti po ulogama u mjuziklima Pozorišta na Terazijama, a stalni pozorišni angažman dobila je 2012. godine u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Foto: Anđela Stevanović Živković

 

 

Prvu bitnu pozorišnu ulogu imala je tokom studiranja 2000. godine, Borisava Stankovića u režiji Juga Radivojevića. Publika je pamti i po ulogama u predstavama “Tartif”, “Čikago”, “Frenki i DŽoni” i mnogim drugim.

Značajne uloge ostvarila je i u filmovima “Zona Zamfirova”, “Kraljevina Srbija” i “Ilka”, kao i u TV serijama “Mješoviti brak”, “Ranjeni orao”, “Nepobedivo srce”, “Čizmaši”, “Jagodići”, “Koreni” i drugim.

2016. godine snimala je film “Na mlečnom putu”, u režiji Emira Kusturice, zajedno sa Monikom Beluči. U jednom intervjuu Sloboda je rekla da je na snimanju filma imala isti tretman kao Monika, bez obzira na to što nema svetsku slavu kao ona.

Foto: Profimedia

 

 

Sloboda je žena za koju se vidi da se neguje i vodi računa o svom izgledu, a jednom prilikom otkrila je i tajnu svog izgleda.

- Nisam fanatik koji nikada ne pojede nešto slatko ili „brzu hranu“, ali uglavnom se hranim zdravo i treniram tri puta nedeljno. Pijem neverovatno mnogo vode jer je moj organizam traži, a volim i čajeve. Ponovo se vraćamo na to da mora sve zajedno. Kada sam snimala film u Kazahstanu, koji je dobio mnoštvo nagrada širom Evrope, videla sam da se tamo čaj konzumira u ogromnim količinama i bukvalno uz sve. Kod njih je normalno da se zajedno pije vino i čaj, šampanjac i čaj. Gde god da odete, videćete veliki bokal sa čajem, uglavnom hladnim - rekla je glumica za "Hello".

Foto: N. Fifić

 

 

Od 2008. godine u braku je sa glumcem Vojinom Ćetkovićem sa kojim živi u Beogradu i ima dve ćerke, Milu i Veru. Slobodina rođena sestra Dragana Mićalović takođe je glumica, glumom se bavio i njihov otac Dragan Mićalović.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".