Posle muka koje je preživeo u Australiji i deportacije iz Melburna, Srbinu se ne piše dobro ni pred Rolan Garos. Naime, Đokoviću neće biti dozvoljeno da se takmiči u Parizu ukoliko se ne odluči na imunizaciju.

Vlada Francuske je značajno pooštrila ograničenja kada je virus korona u pitanju i ne misle da prave izuzetke. Prema novom pravilniku, koji će stupiti na snagu 15. februara, potvrda o preležanom korona virusu – koja trenutno služi Đokoviću da uđe u zemlju i prisustvuje Otvorenom prvenstvu Francuske – važiće do četiri meseca, prenosi "Šengenvizainfo".

Iz priloženog se može zaključiti da za 22. maj, kada je planiran početak Rolan Garosa, Novakov dokumenat da je preležao koronu neće biti validan i da ga jedino spasava vakcina ako se Srbin odluči na taj potez.

Podsećanja radi, francusko Ministarstvo sporta saopštilo je da za Đokovićev slučaj neće biti izuzetaka, jer se uslov vakcinacije odnosi na sve građane i putnike.

- Ovo će važiti za sve koji su gledaoci ili profesionalni sportisti, do daljeg. Što se Rolan Garosa tiče, to je u maju. Situacija se može promeniti između sada i tada i nadamo se da će biti povoljnija. Videćemo, ali jasno je da nema izuzetaka - saopštili su iz Ministarstva sporta.

Izgleda da će se Novak i pred drugi grend slem sezone naći u istoj situaciji kao i uoči Melburna i da će više voditi borbu izvan terena negoli na istom, što nikako nije dobro, pogotovo ako se uzme u obzir da je Rafael Nadal u strašnom naletu.

Kralj šljake se vraća kući, željan osvete za poslednji poraz na Rolan Garosu, a samo spreman i pravi Novak može da mu pomrsi račune.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".