После мука које је преживео у Аустралији и депортације из Мелбурна, Србину се не пише добро ни пред Ролан Гарос. Наиме, Ђоковићу неће бити дозвољено да се такмичи у Паризу уколико се не одлучи на имунизацију.

Влада Француске је значајно пооштрила ограничења када је вирус корона у питању и не мисле да праве изузетке. Према новом правилнику, који ће ступити на снагу 15. фебруара, потврда о прележаном корона вирусу – која тренутно служи Ђоковићу да уђе у земљу и присуствује Отвореном првенству Француске – важиће до четири месеца, преноси "Шенгенвизаинфо".

Из приложеног се може закључити да за 22. мај, када је планиран почетак Ролан Гароса, Новаков докуменат да је прележао корону неће бити валидан и да га једино спасава вакцина ако се Србин одлучи на тај потез.

Подсећања ради, француско Министарство спорта саопштило је да за Ђоковићев случај неће бити изузетака, јер се услов вакцинације односи на све грађане и путнике.

- Ово ће важити за све који су гледаоци или професионални спортисти, до даљег. Што се Ролан Гароса тиче, то је у мају. Ситуација се може променити између сада и тада и надамо се да ће бити повољнија. Видећемо, али јасно је да нема изузетака - саопштили су из Министарства спорта.

Изгледа да ће се Новак и пред други гренд слем сезоне наћи у истој ситуацији као и уочи Мелбурна и да ће више водити борбу изван терена неголи на истом, што никако није добро, поготово ако се узме у обзир да је Рафаел Надал у страшном налету.

Краљ шљаке се враћа кући, жељан освете за последњи пораз на Ролан Гаросу, а само спреман и прави Новак може да му помрси рачуне.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".