- On se sastao sa ovim ponavljačem Banožićem - rekao je Milanović, nakon susreta britanskog i hrvatskog ministra odbrane Marija Banožića. Iz hrvatskog Ministarstva odbrane je saopšteno da su dva ministra razgovarala o stanju u Ukrajini, dali podršku toj zemlji.

- Ne nalazim se sa ministrima odbrane osim velesila. Britanija je izašla iz EU i to joj daje manju važnost - poručio je Milanović. Za premijera Andreja Plenkovića hrvatski predsednik kaže da ”sedi na nekoj vrsti tempirane bombe”.

- Ukrajina se neće usrećiti ako bude slušala aktuelni London. Zadnjih dana iz Kijeva čujem ono što je odgovorno prema vlastitoj državi. Neka Britanija pošalje još 1000 vojnika u Estoniju. Dovoditi Ukrajinu u neku vrstu zablude, huškati, i držati je taocem odnosa Londona, koji je postao sila drugog reda i Vašingtona.

Foto: Tanjug/ HINA

 

Milanović kaže da nema stabilnosti Evropske unije bez faktora koji se zove Rusija. ”Sa Rusima se treba dogovoriti”.

- Hrvatski vojnik se odavde maknuti neće ni u Ukrajinu, a videćemo za Baltik. To pratimo celo vreme. Mi tamo ne idemo da se borimo. Mi možemo biti solidarni sa Poljskom i baltičkim državama. Ali otići u Ukrajinu, pokupiti dve dnevnice i pojesti boršč i onda reći da si solidaran sa Ukrajinom je licemerno. Kako biti soliradaran? Tako da se u ovu priču uvede razum, a ne huškanje - kazao je Milanović.

(Novosti)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".