- Он се састао са овим понављачем Баножићем - рекао је Милановић, након сусрета британског и хрватског министра одбране Марија Баножића. Из хрватског Министарства одбране је саопштено да су два министра разговарала о стању у Украјини, дали подршку тој земљи.

- Не налазим се са министрима одбране осим велесила. Британија је изашла из ЕУ и то јој даје мању важност - поручио је Милановић. За премијера Андреја Пленковића хрватски председник каже да ”седи на некој врсти темпиране бомбе”.

- Украјина се неће усрећити ако буде слушала актуелни Лондон. Задњих дана из Кијева чујем оно што је одговорно према властитој држави. Нека Британија пошаље још 1000 војника у Естонију. Доводити Украјину у неку врсту заблуде, хушкати, и држати је таоцем односа Лондона, који је постао сила другог реда и Вашингтона.

Фото: Танјуг/ ХИНА

 

Милановић каже да нема стабилности Европске уније без фактора који се зове Русија. ”Са Русима се треба договорити”.

- Хрватски војник се одавде макнути неће ни у Украјину, а видећемо за Балтик. То пратимо цело време. Ми тамо не идемо да се боримо. Ми можемо бити солидарни са Пољском и балтичким државама. Али отићи у Украјину, покупити две дневнице и појести боршч и онда рећи да си солидаран са Украјином је лицемерно. Како бити солирадаран? Тако да се у ову причу уведе разум, а не хушкање - казао је Милановић.

(Новости)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".