Na Novom groblju okupio se veliki broj ljudi, koji donose vence i izjavljuju saučešće Ksenijinoj deci, koji su na sahranu došli sa ocem, predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Foto: ATA images

 

Na sahrani su mnoge poznate ličnosti, kao i članovi porodice, koji su došli da upute poslednji pozdrav Kseniji, koja je iznenada preminula 29. januara u 56. godini.

Na sahranu je došao i Anđelko Vučić, otac predsednika Aleksandra Vučića, koji je u ruci nosio venac sa natpisom "Kseniji poslednji pozdrav od Angeline i Bate". Sa velikim vencem u rukama došao je i brat predsednika Andrej Vučić.

Foto: Novosti

 

Ispred kapele na Novom groblju u kojoj porodica Ksenije Vučić prima saučešća oformila se duga kolona svih koji su želeli da izjave saučešće i odaju poslednju poštu.

Foto: Novosti

 

 

Među prvima su na sahranu došli političari Milovan Bojić i Vojislav Šešelj koji se pojavio u društvu svojih sinova.

Foto: M. Anđela, ATA images

 

Među prisutnima koji su došli da odaju poslednju počast prerano preminuloj Kseniji Vučić su mnoge ličnosti iz političkog i javnog života.

Foto: M. Anđela, ATA images

 

 

Na sahranu su stigli i brojni državni zvaničnici predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministri Siniša Mali, Irena Vujović, Aleksandar Vulin, Branislav Nedimović, Tomislav Momirović, ambasador Srbije u SAD Marko Đurić, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, Aleksandar Antić, Dragan Marković Palma, Vladimir Đukanović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i mnoge druge javne ličnosti...

Kovčeg je iznešen iz crkve, a povorka se uputila ka večnoj kući novinarke.

Emotivnan oproštaj Vučića od bivše supruge

Aleksandar Vučić oprostio se od prve supruge i emotivnom posvetom na ličnom Istagram profilu:

- Hvala ti što je naša Milica danas snažna i nepokolebljiva devojka, naš Danilo pristojan i hrabar momak, hvala ti što si našu decu vaspitala da je najviša vrednost biti dobar čovek. Hvala ti što si bila moj odani prijatelj i podrška svih ovih godina, što si verovala i nesebično davala sve od sebe, pomagala da naša Srbija i narod idu napred. Zaspala si u zagrljaju našeg sina, verujem da si tako želela, zagrljaj Milice i Danila bio je tvoj ceo svet. Počivaj u miru, i večno hvala na svemu - napisao je Vučić.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

 

Podsetimo, Ksenija Vučić preminula je u subotu, 29. januara, u 56. godini života.

Foto: Novosti

 

 

Ksenija Vučić (devojačko Janković) radila je kao novinar duže od 30 godina.

Rođena je 1968. godine u Beogradu. Pohađala je osnovnu školu "Darinka Pavlović" u Starom gradu. Školovanje je nastavila u rodnom gradu.

Karijeru je započela na TV Studiju B, a poslednjih godina je vodila izuzetno gledane emisije na kanalima TV Pink. Radila u časopisu "Srpska reč", radiju "Fokus" i televiziji "Studio B".

Vodila je intervjue sa brojnim domaćim i stranim istaknutim političarima, poput Ivice Dačića, Čedomira Jovanovića, Nenada Čanka, Edija Rame, Nikole Gruevskog i drugih.

Od 1997. do 2011. godine bila je u braku s Aleksan"drom Vučićem, aktuelnim predsednikom Srbije, nekadašnjim premijerom, potpredsednikom Vlade, ministrom odbrane i ministrom informisanja.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".