Svet je osvojila filmom "Doručak kod Tifanija", a zatim i filmovima "Praznik u Rimu" i "Sabrina". Po mnogo čemu je bila jedinstvena i izazivala divljenje.

Odri je i danas jako poznata i popularna, njena slava i kult su prisutni u medijima. Mnoge žene zadivljene su njenim stilom, ona i danas važi za modnu ikonu.

Foto: Jutjub printskrin/Grey zone 625

 

Odri Hepbern oduvek je imala savršeno iscrtan ajlajner, evo kako joj je to polazilo za rukom:

Najveća tajna koju je naučila od njenog šminkera Alberto de Rosija, jeste kako savršeno iscrtati ajlajner. NJene prelepe krupne oči uvek su bile savršeno uokvirene, a evo kako i vi to da postignete.

KORAK 1:

Sedite ravno ispred ogledala s blago spuštenom glavom. Uzmite ajlajner i tačkicom obeležite gde želite da se završava linija koju ćete prevući preko gornjeg dela kapka. Ne odstupajte od oblika i visine svog kapka. Ipak, savet je da ugao bude 45 stepeni kako bi se dopbio mačkasti efekat.

KORAK 2:

Udahnite duboko kako vam ruka ne bi zadrhtala. Polako krenite da povlačite liniju od unutršanjeg dela gornjeg kapla ka spoljašnjem. Savet je da uvek budete što bliže liniji trepavica.

Foto: Jutjub printskrin/Feature film

 

KORAK 3:

Nakon što ste povukli liniju preko celog kapka, neophodno je samo da povežete kraj linije s tačkicom koju ste obeležili na početku. Uvek spremite štapić kojim ćete pažljivo otkloniti višak boje ukoliko ste negde „skrenuli s puta”. Isprobavajte više puta pre nego što se dobro izvežbate.

(Stil)