Свет је освојила филмом "Доручак код Тифанија", а затим и филмовима "Празник у Риму" и "Сабрина". По много чему је била јединствена и изазивала дивљење.

Одри је и данас јако позната и популарна, њена слава и култ су присутни у медијима. Многе жене задивљене су њеним стилом, она и данас важи за модну икону.

Фото: Јутјуб принтскрин/Grey zone 625

 

Одри Хепберн одувек је имала савршено исцртан ајлајнер, ево како јој је то полазило за руком:

Највећа тајна коју је научила од њеног шминкера Алберто де Росија, јесте како савршено исцртати ајлајнер. Њене прелепе крупне очи увек су биле савршено уоквирене, а ево како и ви то да постигнете.

KОРАК 1:

Седите равно испред огледала с благо спуштеном главом. Узмите ајлајнер и тачкицом обележите где желите да се завршава линија коју ћете превући преко горњег дела капка. Не одступајте од облика и висине свог капка. Ипак, савет је да угао буде 45 степени како би се допбио мачкасти ефекат.

KОРАК 2:

Удахните дубоко како вам рука не би задрхтала. Полако крените да повлачите линију од унутршањег дела горњег капла ка спољашњем. Савет је да увек будете што ближе линији трепавица.

Фото: Јутјуб принтскрин/Feature film

 

KОРАК 3:

Након што сте повукли линију преко целог капка, неопходно је само да повежете крај линије с тачкицом коју сте обележили на почетку. Увек спремите штапић којим ћете пажљиво отклонити вишак боје уколико сте негде „скренули с пута”. Испробавајте више пута пре него што се добро извежбате.

(Стил)