Kako pišu američki mediji, diler koji je navodno snabdevao preminulog Vilijamsa sada je na meti policije i mogao bi biti optužen za ubistvo.

- Policija trenutno ima samo jednu misiju - da locira osobu koja je glumca prodala drogu. Veruje se kako se radi o heroinu - otkrio je neimenovani izvor za "TMZ"

Vilijams je u februaru 2021. godine promovisao film "Body Brokers", o zloglasnom centru za lečenje od droga u Los Anđelesu, inače je i sam započeo lečenje na jednoj klinici za mentalno zdravlje na koje ga je podstakla uloga nominovana za "Emi" nagradu u seriji "Lovecraft Country".

Glumac je tada rekao kako mu se od priča koja se bavi kapitalizmom i eksploatacijom, koji su i te kako prisutni u takvim centrima, "okrenuti želudac".

- Droga i alkohol nisu problem, oni su samo simptomi problema. A kad te stvari nestanu, počne pravi posao, rad na svim vašim karakternim manama, moralnom kompasu, iskrivljenom moralnom kompasu - izjavio je tada glumac.

NJegov problem sa drogama na vrhuncu je bio onda kada je dobio ulogu u seriji "Wire", medijska pažnja i još veća slava samo su pogoršali situaciju. 

- Nisam se osećao dovoljno vrednim, jer nisam zaslužio priliku da igram Omara... Mogao sam da ga iskoristim kao alat, kao sredstvo za negovanje sebe. Ta uloga za mene je mogla biti katarzična, mogla je da mi pomogne da se osećam bolje sa samim sobom, ali i to sam  uprskao - iskreno je priznao Vilijams.