Како пишу амерички медији, дилер који је наводно снабдевао преминулог Вилијамса сада је на мети полиције и могао би бити оптужен за убиство.

- Полиција тренутно има само једну мисију - да лоцира особу која је глумца продала дрогу. Верује се како се ради о хероину - открио је неименовани извор за "ТMZ"

Вилијамс је у фебруару 2021. године промовисао филм "Body Brokers", о злогласном центру за лечење од дрога у Лос Анђелесу, иначе је и сам започео лечење на једној клиници за ментално здравље на које га је подстакла улога номинована за "Еми" награду у серији "Lovecraft Country".

Глумац је тада рекао како му се од прича која се бави капитализмом и експлоатацијом, који су и те како присутни у таквим центрима, "окренути желудац".

- Дрога и алкохол нису проблем, они су само симптоми проблема. А кад те ствари нестану, почне прави посао, рад на свим вашим карактерним манама, моралном компасу, искривљеном моралном компасу - изјавио је тада глумац.

Његов проблем са дрогама на врхунцу је био онда када је добио улогу у серији "Wire", медијска пажња и још већа слава само су погоршали ситуацију. 

- Нисам се осећао довољно вредним, јер нисам заслужио прилику да играм Омара... Могао сам да га искористим као алат, као средство за неговање себе. Та улога за мене је могла бити катарзична, могла је да ми помогне да се осећам боље са самим собом, али и то сам  упрскао - искрено је признао Вилијамс.