Tadašnji ministar policije prihvatio i ponudio da joj Ministarstvo unutrašnjih poslova izda lična dokumenta po ubrzanoj proceduri.

Međutim, Ivica je za "Telegraf.rs" otkrio da Adrijana, zapravo, nikada nije ni dobila srpski pasoš.

Foto: Tanjug

 

- Marko je bio tu, on ju je doveo. Poznavao sam Marka Jarića i njegovog oca, od ranije. Neko mi je dojavio da bi ona htela da dođe, da vide kako može da dobije državljansto. Ja joj nisam uručio pasoš, nego smo mi pričali i dogovorili se da to tako bude. Međutim, za to je potrebna neka procedura, ona je bila trudna i trebalo je da nam dostavi neke papire. Ona je Brazilka - prisetio se Ivica.

- Mi možemo to, država Srbija ima pravo da nekog primi u državljanstvo bez obzira da li taj neko ispunjava uslove ili ne. Ispunjavanje uslova podrazumeva srpsko poreklo, a možete nekom da date državljanstvo iz zasluga. Ona je bila svetsko ime i, sećam se, tada je Tadić bio predsednik i bio je u poseti Francuskoj. Sarkozi je tada bio predsednik. U sred te posete ja sam primio Adrijanu Limu i Marka Jarića i možete li da zamislite, ta vest je bila sto puta gledanija nego poseta - rekao je Dačić.

Foto: Profimedia

 

- Zovu me iz Tadićevog kabineta i pitaju: Zašto si ih baš danas primio?. Ja nisam imao veze, primio sam ih ovako i nisam mogao ni da pretpostavim da će tako da odjekne. To je samo puštena vest bez izjave, ali eto - rekao je Ivica i dodao da ta zamisao, oko pasoša, nikada nije realizovana.

- Ona nije to realizovala. Ja sam se šalio sa njima, rekao sam im: Slušajte, morate da budete najmanje 4, 5 godina u braku. Ali, ona nije popunila formulare. Ne možete nekom da date državljanstvo, a da taj neko nije ni popunio papire - objasnio je Dačić.

- Nema pasoša uopšte, nije dobila državljanstvo, a državljanstvo nije dobila zato što nije popunila papire. Nema srpski pasoš, ali je bila kod mene. Dogovorili smo se da to sve uradi, ali, eto, bila je trudna i možda je imala druge obaveze - zaključio je Ivica.

(Telegraf.rs)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".