Najbolji teniser sveta je tim povodom svetu poručio sledeće:

"Hteo bih da se obratim povodom pogrešne informacije koja se u kontinuitetu iznosti u vezi sa mojim aktivnostima i pojavljivanjima u decembru, a u vezi sa mojim pozitivnim PCR Kovid test rezultatom.

Ova pogrešna informacija mora da se koriguje, naročito u interesu ublažavanja šire zabrinutosti u zajednici u vezi sa mojim prisustvom u Australiji, a i kako bi se pozabavili pitanjima koja su veoma štetna i zabrinjavajuća po moju porodicu.

Želim prvo da istaknem da sam se veoma trudio da osiguram bezbednost svih i da se pridržavam obaveza vezanih za testiranja.

Iako nisam imao Kovid simptome, uradio sam brzi antigenski test 16. decembra, koji je bio negativan, ali zbog iskrenog opreza uradio sam i zvaničan i odobreni PCR test istog tog dana.

 

 

Sledećeg dana sam prisustvovao teniskom događaju u Beogradu, kako bih predao nagrade deci i takođe sam uradio brzi antigenski test pre nego što sam na taj događaj otišao. I tada je rezultat bio negativan. Nisam imao nikakve simptome, osećao sam se dobro i nisam dobio obaveštenje o pozitivnom PCR testu sve dok se pomenuti događaj nije završio.

Kada sam se vratio kući i razmislio o svemu, shvatio sam da je to bila greška u proceni i prihvatam da je trebalo da odložim ovu obavezu.

Što se tiče moje putne deklaracije, nju je u moje ime podneo moj tim za podršku, kao što sam to i rekao službenicima za imigraciju po mom dolasku (u Melburn), i moj agent se iskreno izvnjava zbog administrativne greške u označavanju netačnog polja o mom prethodnom putovanju pred dolazak u Australiju.

Ovo je bila ljudska greška, svakako ne i namerna. Mi živimo u izazovnim vremenima globalne pandemije i ovakve greške ponekad mogu da se dese. Danas je moj tim predao Vladi Australije dodatne informacije da bi razjasnio ovo pitanje.

Foto: Printskrin

 

 

Iako sam smatrao da je važno da se pozbavim i razjasnim dezinformacije, neću dalje komentarisati iz najvećeg poštovanja prema Vladi i vlastima Australije u trenutnom procesu.

Uvek je bila i ostala čast igrati na Australijan openu. Australijan open mnogo vole takmičari, navijači i cela zajednica, ne samo u Viktoriji i Australiji, već širom sveta i samo bih želeo da imam priliku da se takmičim s najboljim svetskim teniserima i igram pred jednom od najboljih publika na svetu", zaključio je Novak Đoković.

Gotovo u isto vreme kada se Nole ovako obratio javnosti, njegovi advokati su povukli potez kojim su obezbedili da, bar danas, 12. dana januara, Đoković ne bude deportovan iz Australije.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".