Proces je bio veoma loše organizovan, te je suđenje prvobitno odlagano zbog tehničkih problema, da bi kasnije bilo i nekoliko puta prekidano.

Početak nezgodnih situacija započeto je uključivanjem "nepozvanog gosta" u sam proces suđenja koji se odvijao putem video poziva. Naime, muškarac je, uz njegovu decu čije se plakanje čulo u pozadini, stopirao celokupan proces, na šta je sudija Entoni Keli prokomentarisao da je to "nedopustivo".

U nastavku sudskog procesa desila se još jedna, bizarnija, scena kada je, kako saznaje australijski novinar Zek Krelin, još jedno nepoznato lice upalo je u sistem za lajv fid prenosa i pustio film za odrasle.

- Neko je preuzeo platformu za strimovanje u sudu na suđenju Novaku Đokoviću i pustio je film za odrasle - izjavio je na svom Tviter nalogu.

 

 

Nakon ponovnog prekida suđenja, kako prenosi Krelin, pojavili su se i pripadnici "sedme sile", predstavljajući se kao Srbije, koji su puštali "srpsku narodnu muziku" i mimovi, te je iz tih razloga došlo do novog obustavljanja suđenja.

- Pre nego što je podelio ispravni link, sud je prvobitno podelio vezu Microsoft tima. Emitovanje je već počelo na ovom starom linku sa oko 200 gledalaca, uključujući i ljude koji tvrde da su pripadnici srpske štampe. Gosti povremeno puštaju narodnu muziku i mimove - istakao je Krelin.

Federalni sudija Entoni Keli presudio je u korist NovakaĐokovića, vrativši vizu najboljem teniseru sveta, međutim da li će on učestvovati na predstojećem grend slemu zavisi od dve stvari.

Prva se odnosi na Ministarstvo za imigracije, koja ima četiri sata da iskoristi svoje zakonsko pravo i, uprkos odluci suda, deportuje Novaka. Dok je drugo vezano direktno za srpskog tenisera, odnosno da li i dalje želi da učestvuje na Australijan openu.

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".