Процес је био веома лоше организован, те је суђење првобитно одлагано због техничких проблема, да би касније било и неколико пута прекидано.

Почетак незгодних ситуација започето је укључивањем "непозваног госта" у сам процес суђења који се одвијао путем видео позива. Наиме, мушкарац је, уз његову децу чије се плакање чуло у позадини, стопирао целокупан процес, на шта је судија Ентони Кели прокоментарисао да је то "недопустиво".

У наставку судског процеса десила се још једна, бизарнија, сцена када је, како сазнаје аустралијски новинар Зек Крелин, још једно непознато лице упало је у систем за лајв фид преноса и пустио филм за одрасле.

- Неко је преузео платформу за стримовање у суду на суђењу Новаку Ђоковићу и пустио је филм за одрасле - изјавио је на свом Твитер налогу.

 

 

Након поновног прекида суђења, како преноси Крелин, појавили су се и припадници "седме силе", представљајући се као Србије, који су пуштали "српску народну музику" и мимови, те је из тих разлога дошло до новог обустављања суђења.

- Пре него што је поделио исправни линк, суд је првобитно поделио везу Microsoft тима. Емитовање је већ почело на овом старом линку са око 200 гледалаца, укључујући и људе који тврде да су припадници српске штампе. Гости повремено пуштају народну музику и мимове - истакао је Крелин.

Федерални судија Ентони Кели пресудио је у корист НовакаЂоковића, вративши визу најбољем тенисеру света, међутим да ли ће он учествовати на предстојећем гренд слему зависи од две ствари.

Прва се односи на Министарство за имиграције, која има четири сата да искористи своје законско право и, упркос одлуци суда, депортује Новака. Док је друго везано директно за српског тенисера, односно да ли и даље жели да учествује на Аустралијан опену.

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".