Lazarević je naglasio kako je nestanak hrvatskog državljanina u Srbiji ozbiljna stvar. U konkretnom slučaju, možda bi temeljem saradnje dveju policija trebalo angažovati i dobrog kriminologa iz Hrvatske koji će raditi na slučaju skupa s kolegama iz Beograda.

Penzinosani zagrebački policajac ističe kako u slučaju potrage za nestalim Matejem Perišem nije jasno zašto su njegovi prijatelji prijavili nestanak tek 31. decembra oko 18 sati, a mladić je poslednji put viđen skoro 16 sati ranije, 31. decembra oko 2:30. Pita se zbog čega su toliko čekali, a radi se o satima koji su vrlo bitni.

- Da je nestanak mladića prijavljen u Zagrebu, moji kolege i ja doslovno bismo priveli u sve iz kluba, a prijatelje koji su bili u društvu s nestalim odmah bismo razdvojili, zasebno ispitali i poligrafski testirali kako bismo videli podudaraju li se svi navodi o nestanku - ističe Lazarević.

Kaže, paralelno s ispitivanjem svih koji bi mogli pružiti bilo kakvu informaciju treba napraviti detaljnu analizu njihovih ranijih odnosa, kao i pomno utvrditi što se događalo u samom klubu i oko kluba. Često je za razrešavanje neke situacije, odnosno nestanka, presudan detalj koji na prvi pogled i nije bitan: mladići su, dodaje, na primer, mogli zapevati neku pesmu koja se domaćima nije svidela, pa da ga nakon izlaska iz kluba neko dočeka i napadne. No to su za sada samo nagađanja, Lazarević je govorio o pravilima potrage.

Rekao je je i kako bi hteo da mladić bude pronađen živ i zdrav, ali veruje da se samoj potrazi moglo i trebalo pristupiti puno ozbiljnije.

(Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".