Лазаревић је нагласио како је нестанак хрватског држављанина у Србији озбиљна ствар. У конкретном случају, можда би темељем сарадње двеју полиција требало ангажовати и доброг криминолога из Хрватске који ће радити на случају скупа с колегама из Београда.

Пензиносани загребачки полицајац истиче како у случају потраге за несталим Матејем Перишем није јасно зашто су његови пријатељи пријавили нестанак тек 31. децембра око 18 сати, а младић је последњи пут виђен скоро 16 сати раније, 31. децембра око 2:30. Пита се због чега су толико чекали, а ради се о сатима који су врло битни.

- Да је нестанак младића пријављен у Загребу, моји колеге и ја дословно бисмо привели у све из клуба, а пријатеље који су били у друштву с несталим одмах бисмо раздвојили, засебно испитали и полиграфски тестирали како бисмо видели подударају ли се сви наводи о нестанку - истиче Лазаревић.

Каже, паралелно с испитивањем свих који би могли пружити било какву информацију треба направити детаљну анализу њихових ранијих односа, као и помно утврдити што се догађало у самом клубу и око клуба. Често је за разрешавање неке ситуације, односно нестанка, пресудан детаљ који на први поглед и није битан: младићи су, додаје, на пример, могли запевати неку песму која се домаћима није свидела, па да га након изласка из клуба неко дочека и нападне. Но то су за сада само нагађања, Лазаревић је говорио о правилима потраге.

Рекао је је и како би хтео да младић буде пронађен жив и здрав, али верује да се самој потрази могло и требало приступити пуно озбиљније.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".