Slavni glumac otkriva da je zbog uloge legendarnog pevača morao da nauči i da peva.

Foto: Z. Knežević

 

- Nisam vičan pevanju i nikada pre ovog filma to nisam radio. Imao sam mali strah kako ću se snaći. Mnogo mi je savetima pomogao Željko Joksimović, tako da sam u svim scenama zaista pevao, nisam blefirao! Kasnije je u montaži ubačen glas Aca Pejovića, koji je to uradio fenomenalno.

- Pre Tome igrao sam uglavnom uloge opasnih momaka. Prvo u "Državnom službeniku", gde igram agenta BIA, a onda i kriminalca u "Besi". U "Tomi" je trebalo da dočaram čoveka koji je satkan od emocija, koji se bori sa sobom i koji je delimično desktruktivan. Bilo je izazovno da prihvatim tu ulogu.

Tokom snimanja dirljivih scena i sam si zaplakao...

- Bilo je dosta takvih scena. Ne doživljavam sebe kao nekog krutog čoveka. Drugi me tako doživljavaju jer je to moja maska, samo ja znam kako se osećam... Zato mi nije bilo čudno što sam plakao na setu.


Otkriva kakva je bila saradnja s Tamarom Dragičević, koja u filmu igra Silvanu Armenulić.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

- Tamaru poznajem još iz Omladinskog pozorišta "Dadov". Dve godine smo zajedno pohađali i FDU. Bili smo različita generacija jer je dve godine starija od mene, ali smo se sretali. Bilo mi je prijatno sa njom na setu. Odlično se snašla u ulozi Silvane. Oboje smo imali želju da taj film uspe.

Marić priznaje da je u nekim trenucima pomišljao da odustane od glume.

- Kada mi je u nekim trenucima teško ili se razočaram zbog nečega, često pomislim da bih voleo da odem na pusto ostrvo i da nikog ne vidim i ne čujem. Međutim, to me brzo prođe... Nikad nisam poželeo da odustanem od glume. Ovaj posao me ispunjava, osećam se življim i sve dok tako bude, baviću se njim. Onog trenutka kad se taj rezervoar bude ispraznio, možda i pomislim da odustanem od glume, ali još sam mlad da bih tako nešto pomišljao - rekao je.

(Informer)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".