Kličko se pridružio vojonoj vežbi teritorijalne odbrane Kijeva, a prokomnetarisao je i stanje svoje zemlje, rekavši da je ona već u ratu.

- Mnogo od nas su služili vojsku, a te veštine bi trebalo da budu vraćene. Mislim da je takva obuka od suštinskog značaja za srednje i visoke funkcionere zemlje koja je u ratu već osam godina - istakao je gradonačelnik Kijeva za britanski Telegraf.

Nekadašnji svetski šampion u boksu je u toj poruci mislio na Krim, koji je od 2014. godine sastavni deo Rusije, nakon što je na toj teritoriji održan referendum i potpisan ugovor o pristupanju.

Na pitanje zašto je doneo odluku da se pridruži rezervistima Kličko je rekao:

- Mislim da se radi o karakternim osobinama koje dele svi sportisti. Samodisciplina, pedantnost, upornost i snažan osećaj fokusa su ključni principi koji vam pomažu da uspete, nezavisno od toga koji posao obavljate - naveo je Kličko.

Ukrajini je u ovom periodu potreban velika pomoć prijatelja, a zahvaljujući legendarnom bokseru uspela je da sklopi brojne saradnje.

- Moje veze su od velike pomoći i daju mi veliku prednost jer Ukrajina ne može da prevaiđe teške izazove sa kojima se suočava bez prijatelja i pouzdanih partnera - rekao je on.

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".