Кличко се придружио војоној вежби територијалне одбране Кијева, а прокомнетарисао је и стање своје земље, рекавши да је она већ у рату.

- Много од нас су служили војску, а те вештине би требало да буду враћене. Мислим да је таква обука од суштинског значаја за средње и високе функционере земље која је у рату већ осам година - истакао је градоначелник Кијева за британски Телеграф.

Некадашњи светски шампион у боксу је у тој поруци мислио на Крим, који је од 2014. године саставни део Русије, након што је на тој територији одржан референдум и потписан уговор о приступању.

На питање зашто је донео одлуку да се придружи резервистима Кличко је рекао:

- Мислим да се ради о карактерним особинама које деле сви спортисти. Самодисциплина, педантност, упорност и снажан осећај фокуса су кључни принципи који вам помажу да успете, независно од тога који посао обављате - навео је Кличко.

Украјини је у овом периоду потребан велика помоћ пријатеља, а захваљујући легендарном боксеру успела је да склопи бројне сарадње.

- Моје везе су од велике помоћи и дају ми велику предност јер Украјина не може да преваиђе тешке изазове са којима се суочава без пријатеља и поузданих партнера - рекао је он.

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".