Priča, koja nas uči ljudskosti i poštenju, postaje još toplija i lepša posle reakcije jedne od njegovih radnica.  Borčana Nena Lovre podelila ju je na svom Fejsbuk profilu. Ona govori o velikodušnom poslodavcu i radnici koja je videvši uplatu na svoj račun, kontaktirala banku, i rekla da želi da vrati novac onome ko joj je uplatio, ne znajući o kome se radi, pošto ne želi nekome da uzima novac, greškom uplaćen na njen račun. Objavu prenosimo u celosti:

"Pre par dana dođe komšija da uplati neka sredstva na račun, ja pomalo začuđena imenom na uplatnicama , jer znam kako se zove, ali "kontam", možda ga neko zamolio za uslugu, pa ne komentarišem.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

 

Dan posle, jave mi iz platne institucije da je po nekoj uplatnici novac vraćen i da nemaju pojma zašto. Naravno kontaktiram komšiju, dođe juče i ispriča mi, po meni, pravu novodišnju priču koju delim sa vama. On je vlasnik male firme, posluje dosta uspešno, pa je odlučio da svoje zaposlene obraduje za Novu Godinu i Božić i otuda ono BOŽIDAR BATIĆ, namerno nije napisao Božić Bata, da ne bude baš očigledno.

Problem je nastao jer je devojka, čiji je nalog vraćen, kad je dobila poruku da su joj "legla" sredstva, nazvala banku i insistirala da vrate pošto ona ni od kakvog Batića ne očekuje uplatu i to je sigurno greška i glupo joj je da neko, ko verovatno očekuje uplatu, bude uskraćen sad pred praznike.

Rešili smo problem, sve zaposlene je ipak obradovao "gazda" mada taj izraz baš ne voli. "Nisam ja gazda i nisu oni moji radnici, samo rade sa mnom", rekao mi je i potvrdio da nikad nisu SVI ISTI, koliko god da se koristi ta floskula. Ostavio mi je stari nalog, treba mi za arhivu, a čokolada Najbolje želje "ušuškana" ispod, je nešto, što se njemu podrazumeva. Jer on je Božić Bata."

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".